Asgari ücretin enflasyona etkisi ne olacak? – Sosyal Güvenlik Haberleri

Merkez Bankası temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammın ardından asgari ücret artışının enflasyona etkisini hesapladı. Merkez Bankası’nın temmuz ayındaki formülü aynen uygulandığında asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk artışın yıllık enflasyona etkisi yüzde 3.92 ile yüzde 5.88 arasında olacak. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberi

Asgari ücret tespit çalışmaları sırasında en çok tartışılan hususlardan biri de asgari ücret zammının enflasyona etkisi oldu. Merkez Bankası 2024 yılı için yüzde 36 enflasyon öngörüyor. Asgari ücrete yapılan zammın enflasyonu ne kadar etkileyeceği, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

SORULARINIZ İÇİN: akivanc@haberturk.com

Merkez Bankası temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34 oranındaki ara zammın yıllık enflasyona etkisini hesapladı. Üçüncü Enflasyon Raporu’nda yer alan araştırmaya göre, asgari ücretteki yüzde 1’lik artışın işlenmemiş gıda ve alkol-tütün dışı tüketici fiyat endeksine (TÜFE) etkisi ilk çeyrekte 0.06 – 0.08 puan, bir yıllık dönemde ise 0.08 – 0.12 puan arasında oluyor.